Kemin joogastudion ohjaajat

Kaikki joogastudiomme ohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja. Tervetuloa harrastamaan ohjatuille tunneille kanssamme!

Oili Ruokamo, Kemin joogastudion perustaja

Oili aloitti joogan 1990-luvulla astangajoogan parissa. Joogaretriitti ja thaihierojan koulutus Thaimaassa 2014 muutti harrastusta hieman syvemmälle ja johti lopulta kohti opintoja: RYT 200®+100 joogaopettajakoulutukseen (Yoga Alliance sertifioitu) Turkuun sekä Peter Heissin äänimaljakoulutukseen.  Joogaohjaajana hän on toiminut sivutoimisena yrittäjänä vuodesta 2015.  Pidempi matka Intiassa ja Thaimaassa keväällä 2018 syvensi hänen osaamistaan, jolloin mukaan tuli myös auyerveda sekä refloksologia. Kehotietoisuuskoulutus osteopaatti Jutta Aallon ohjauksessa johti lopulta joogastudion perustamiseen joulukuussa 2018 Kemiin.

Oili haluaakin tarjota miellyttävän joogapaikan, jonne olisi matala kynnys kaikkien tulla.

Läsnä itselle

Jo oman kehon kuuntelu virtaavan hengityksen myötä kiehtoo joogassa. Oman mielen hallinta on haasteellista, niinpä oman hengityksen ja kehon kuuntelu hiljentää joogaajaa. Kehotietoisuus lisääntyy kun hengitys ja liike yhdistetään asanaan. Hienoa joogassa onkin se, että jokainen voi joogasta ottaa sen mikä itselle sillä hetkellä sopii.

Ohjaajana Oili pyrkii luomaan tunneillaan innostavan ja rauhallisen tunnelman. Hänellä on pitkä kokemus eri-ikäisten ihmisten ohjaamisesta niin matkailukonsulttina kuin sukelluskouluttajana.

Heljä Pitkänen, joogaohjaaja (ei ohjausta tällä hetkellä)

Heljä on torniolainen joogaopettaja, joka on suorittanut RYT 200® (Yoga Alliance sertifioitu) pätevyyden suomalaisessa, Mia Jokinivan luotsaamassa Villa Mandalassa. Heljä yhdistää joogaan sulavasti elementtejä eri tyylisuuntauksista, kehonhuollosta ja luovasta liikkeestä sekä tietoisen läsnäolon perinteestä. Hänen joogaharjoituksensa rakentuvat rauhallisen, virtaavan liikkeen ympärille. Heljä on mukana toistaiseksi vain kursseilla.

Joogahengen virtaus

Joogaharjoituksen sydämessä on hengityksen liikuttama keho. Heljä korostaa sallivuutta ja turvallista harjoittelua omista kehon ja mielen lähtökohdista, mutta osaa tarjota myös haastetta sekä kannustaa kokeilemaan kehon mahdollisuuksia ja rajoja. Liike on pääosassa, mutta syvällä virtaa joogan henki.

Tiina Mäkelä, joogaohjaaja (ei ohjausta tällä hetkellä)

Tiina on ammatiltaan fysioterapeutti ja toimii tällä hetkellä terveysalan yrittäjänä. Tiinalla on kokemusta ryhmäliikunnan ohjauksesta jo kymmenen vuoden ajalta. Hän on suorittanut kokonaisvaltaisen joogaohjaajan koulutuksen ja toiminut joogaohjaajana vuodesta 2013. Tiina on rauhallinen ja kannustaa omien rajojen kuuntelemiseen ja läsnäoloon.

Hathajoogan lempeys

Kahden pienen lapsen äitinä Tiina on hurmaantunut hathajoogaan erityisesti sen lempeyden, läsnäolon ja rauhallisuuden vuoksi. Jooga on erinomainen tapa pitää huolta hyvinvoinnista ja oppia kuuntelemaan omaa kehoa. Joogan harjoittamisen avulla meidän on helpompi pysähtyä ja olemaan läsnä tässä ja nyt. Lempeä hathajooga sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.

Elina Kakko, joogaohjaaja

Elina on KM, musiikkipedagogi ja jooganopettaja SJL ®, koulutettu hieroja sekä monipuolinen hoitoalan ammattilainen. Elinan työskentelyn tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka löytämisessä, palauttamisessa ja ylläpitämisessä hän toimii apuna. Hänen mielestä on tärkeää, että meistä kaikista tulee oman elämämme ohjaajia – siten säilytämme elämänvoiman, vitaalisuuden ja harmonian itsessämme.

Itsetuntemuksen tärkeys

Ratkaisevassa asemassa on itsetuntemus eli kykymme tarkkailla ja muuntaa omia ajatuksia lempeällä tavalla. Siihen tarvitaan rentoutta ja irtipäästämisen taitoa. Myös joogaohjaajan työssä Elinalle on tärkeä tuottaa osallistujille rentoutumisen, hellittämisen ja voimaantumisen kokemuksia.

Tanja Metsälä, pilates

Tanja on kemiläinen fysioterapeutti, jonka harrastuksiin sisältyy ulkoliikunta ympäri vuoden eläinten kanssa tai ilman. Tanjan mottona onkin: ”Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!”

Tanja on valmistunut vuonna 2006 fysioterapeutiksi (AMK) ja opettanut pilatesta osana fysioterapeutin työtä siitä alkaen. Ohjatessaan Tanja haluaa korostaa pilatesharjoituksessa matalaa kynnystä, jossa jokainen osallistuja voi edetä hitaasti omien kykyjensä mukaan.