Jokainen päivä on hyvä päivä aloittaa joogaharrastus!

Jooga sopii jokaiselle. Vaikka osallistujalla olisikin fyysisiä rajoitteita, voi joogassa tehdä hengityksen kautta monenlaisia harjoitteita. Joogaopettaja pyrkiikin usein tunneillaan näyttämään liikkeistä variaatioita, joita voi tehdä omien kykyjensä mukaan.

– On tärkeä pitää mielessä, että olemme yksilöitä, joten kenenkään ei pidä tavoitella samaa, mitä naapuri tekee tunnilla vieressä. On tärkeää oppia kuuntelemaan omaa kehoa ja vastaamaan kehon tarpeisiin. Ajan mittaan oppii myös paremmin mielen tuntemusta, muistuttaa Ruokamo.

– Mielestäni joogan ansiosta myös jokapäiväinen elämänlaatu paranee, sillä arjenkin voi hallita paremmin. Tervetuloa rohkeasti tutustumaan ja kokeilemaan, mikä tunneista tuntuu itselle omimmalta.

Miksi jooga?

Jooga on vanhimpia oppeja ja menetelmiä, jotka keskittyvät ihmisen kokonaisuuteen – kehoon, mieleen ja sieluun – ja sen harmoniaan ja eheyteen. Jooga on tila, jossa keho, mieli ja sielu eheytyvät. Tämä tavoite on ajaton, ja siksi jooga on nykyisin yhtä elinvoimaista ja ajankohtaista kuin tuhansia vuosia sitten.  (Schöps, I. 2016.)

Joogan eri tyylit ja lajit kehittyvät koko ajan, joten lähes jokainen voi löytää omanlaisensa tavan harjoittaa joogaa ja tuntea sen myönteisiä vaikutuksia elämässään.

Säännölliset joogaharjoitukset auttavat kohtaamaan arjen kiireet tyynesti ja järkähtämättömästi (kansainvälisesti tunnustettu intialainen joogaopettaja B.K.S. Iyengar, 1918 – Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar).

Savasana
– Jooga on todella kokonaisvaltaista. Se on hyvä tapa rentouttaa stressaantunutta mieltä, vahvistaa fyysistä kuntoa ja lisätä notkeutta. Työn ohella jooga tuo myös tarvittavaa tasapainoa kiireiden keskelle.
Oili RuokamoJoogastudion perustaja, owner